STØVRING: En super dygtig vokalist og også en meget habil rockguitarist.

Torsdag aften den 1. marts var der dejligt gensyn og genhør med århusianske Kajsa Vala og hendes super velspillende band. De er netop nu på tour rundt i det ganske danske land. Touren har overskriften Here Comes Winter, hvilket må siges, at hun tog meget alvorligt, for sneen væltede simpelthen ned fra himmel sidst på eftermiddagen og et stykke hen på aftenen. - Hvis vi skal sne inde, må det godt være her i Stubhuset, sagde Kajsa Vala fra scenen, for her er bare så hyggeligt og dejligt at være.  

Kajsa Vala er én af de nye stjerner på den danske musikscene. Overalt hvor hun kommer frem begejstres publikum, og anmeldelserne er gode, og jeg kan allerede nu godt løfte sløret for, at det samme gør sig gældende for denne aften i Stubhuset. 

Kajsa Vala har sin helt egen stil, og hvis jeg skal sætte et ord på stilen, så må det blive Americana. Inspirationen til sine to albums har hun da også bl.a. hentet fra Nashville, hvor hun sammen med sin mand Anders, har opholdt sig i længere tid. Men længslen efter en simpel dansk leverpostejmad blev pludselig for stor, og således landede hun atter på dansk grund, og heldigvis for det. Vi kan ikke undvære hende på vores danske musikscenen. Næh, hun er en af de musikere, som man bør holde nøje øje med. Hun har så meget på hjerte, at jeg bare er sikker på, at vi kommer til at høre meget mere til hende i fremtiden. 

Koncerten denne vinteraften i Stubhuset blev en fin balance mellem det afdæmpede rockede udtryk og det lidt mere stille og sensible. Der var både noget til den akustiske guitar, noget til mandolinen og ikke mindst til den elektriske guitar. Sangene og melodierne er meget fængende, som f.eks. det det stille nummer St. Cecilia, hvilket i øvrigt er soundtracket til ungdomsfilmen En-to-tre-nu! og nummeret spilles også ofte i radioen. 

- Vi har jo en tradition her i Stubhuset, sagde Kajsa Vala i det sidste ekstranummer, og resolut hoppede hun og hele bandet af scenen, slukkede for monitorer og sang nummeret Twilight kun bakket op af akustisk guitar. Det var magisk, og det var fantastisk rørende og en meget smuk oplevelse. Bedre oplevelse at gå hjem på, kunne publikum næppe ønske sig. 

Om et års tid kan Kajsa Vala igen opleves i Stubhuset, og det vil jeg allerede nu tillade mig at glæde mig til.

Af kulturchef i Stubhuset, Helle Jørgensen

Foto: Heidi Randrup

e-max.it: your social media marketing partner