Det er titlen på Ældre Sagens foredrag torsdag den 1. marts i Sognegården i Støvring.

Det drejer sig om livsvalg og om at blive ældre i en ungdomsfikseret tid.

Camilla Lindemann har skrevet en kronik, til Berlingeren sidste år med titlen:  Ja, jeg er 66 år og? Om at stå ved sin alder, men også erkende, at der er vemod forbundet med de tab, man løbende oplever.

Camilla Lindemann er 67 år, journalist og forfatter. Hun var i 30 år chefredaktør for diverse magasiner og ugeblade.

Siden hendes fastansættelse hørte op i 2011, har hun skrevet tre bøger. Den første: Heldigvis begik jeg ikke de samme fejl som min mor, jeg gjorde nogle andre, (sammen med hendes datter) handler om generationsproblemer (og glæder).

I maj 2016 udkom romanen Vovestykker. Den har to 60-årige kvinder som hovedkarakterer. En roman om alder, karriere, kærlighed, vemod og lidenskab.

Den 4. april i år udkom bogen: 60 med mere - livskvalitet livskvalitet har ingen alder. Her er hendes egne erfaringer med at blive ældre, og hun har desuden interviewet 20 forskellige mennesker, kendte og ukendte, eksperter og andre livskloge folk, om alt fra: 

Må bedstemor stråle i rødt? Interesserer hun sig for sex? Kan man skifte karriere, når man er 65? Overtager vemoden, når man runder 70? Hvem er man, når man ikke arbejder mere? Er det i orden ikke at passe børnebørn, fordi man skal spille golf?  Er det forsvarligt at blive far som 60-årig, og hvordan kommer man videre efter tabet af to ægtefæller? Kan man tillade sig at have rynker, når botox er en mulighed? Tør jeg melde mig som besøgsven?

Foredraget varer ca. en time, og der er mulighed for at stille spørgsmål. Et af hendes motto er: Hellere være i gang end være færdig.

Camilla Lindemann tager udgangspunkt i de førnævnte cowboystøvler, og derfra bevæger vi os igennem ældrelivet, der er ganske forskelligt fra det ældreliv vore forældre levede. Hun vil fortælle om arbejdet med de to bøger og de erfaringer, hun har gjort undervejs.  Og ikke mindst om mødet med mennesker, der har vidt forskellige tilgange til at blive ældre. Vi tør næsten love, at der udover eftertanke bliver plads til en god latter undervejs, ligesom der også vil falde nogle konkrete råd af. 

e-max.it: your social media marketing partner