Skal Udtryk gennemføres for 10. gang i Øster Hornum? 

Den 6. marts afholdes der møde i Øster Hornum Hallens mødelokale om Udtryk 2018.

Her kan institutioner, foreninger og private aktører melde sig til at gennemføre et kulturprojekt af større eller mindre omfang.  Udtryk afvikles i dagene 24.-26. august. Det bliver så 10. gang, der gennemføres et alternativt kulturprojekt i Rebild Kommune benævnt Udtryk.

Da Udtryk så dagens lys første gang i 2001 var temaet: Musik & Kunst. De følgende år er Udtryk  blevet en palet af Udtryk, som fortæller om de kulturelle aktiviteter, der udfoldes i det nordvestlige hjørne af Rebild Kommune. Vi forsøger  altså selv at være aktive kulturudøvere og udtrykker hvad vi netop nu er i gang med. Det skaber kulturel mangfoldighed og aktivitet og er, vil nogen mene, en ”begavet” måde at drive kultur på.

 Vi håber at Udtryk 2018 bliver lige så bredt funderet som tidligere år, hvor der eksempelvis  har været bidrag med:  Kunst og Kultur fra Surinam, Mageløse Masker lavet af  5. klasse på Øster Hornum skole i dialog med kunstneren Kirsten Gitz, Rollespil på Katbakken, Kirkekoncerter, Himmerlandske gymnasiers optræden på Katbakken,  Punkmusik på Fjernvarmen, Udstillinger på Husflidsskolen og  Lokalhistorisk arkiv, Hip-hop dans, Højskolecafé, Bevægelse og lyd på Katbakken, Opera- workshop, Naturvandring på Nihøje og meget mere.  På sidste Udtryk i 2016 kunne man høre en Kai Normann Andersen koncert på Ældrecenter Birkehøj. Der blev gennemført en cykelgudstjeneste til Veggerby Kirke, og skolens billed-kunstelever havde i flere uger besøg af en kunstner, hvorefter ”kunstværkerne blev hængt op forskellige steder i byen, blot for at nævne nogle af aktiviteterne.

Vi håber, at rigtig mange igen vil byde ind med et særligt Udtryk i 2018, som du/I brænder for.

Udgangspunktet er at den pågældende institution, forening eller gruppe selv planlægger og gennemfører sit projekt.  Eventuelle udgifter klarer institutioner, foreninger og private også selv. 

Borgerforeningens Kulturelle Udvalg samler de enkelte udtryk i en folder, der bliver annonceret i lokalaviserne og der bliver trykt en Udtryks-plakat.

Øster Hornum Borgerforening

/ Det Kulturelle Udvalg

 

e-max.it: your social media marketing partner