STØVRING: Støvring Museum holder åben i februar og marts. Efter påske lukkes midlertidigt på grund af ombygning og renovering af den gamle højskolebygning, med henblik på at Rebild Kulturskole rykker ind i bygningen. 

Hele 1.salen skal renoveres og indrettes med undervisningslokaler m.v. 

Museet kan i de næste par måneder præsentere en ny udstilling, der handler om frk. Jensine Jensen, kaldet ”Jomfru Christensen”.

Det er også historien om den gamle skole på Hobrovej. I 1888 bygges første del af Bavnebakkeskolen, og dermed bliver den oprindelige skolebygning på Hobrovej ledig og sælges af sognerådet til Peder Christensen fra Aalborg. 

Fam. Christensen havde bla. drevet restautation på teaterbygningen Dramatikken i Aalborg. Peder Christensen indretter tre lejlighed er i den gamle skole, og familien bebor selv den ene, medens de øvrige udlejes.

Fam. Christensen havde en adoptivdatter, Jensine Apelone Kirstine Jensen, født 1851 i Lundby. Hun flytter med til Støvring, da er hun 25 år gammel.

Jensine overtager den gamle skole med lejlighederne efter plejeforældrenes død. Hun forbliver ugift, og har haft arven og indtægter fra udlejning at leve af. Hun dør i 1928. 

Der har været tætte relationer mellem familien Christensen og familien på Grangården. Valborg Christensen på Grangården arver den gamle skole og ”jomfruens” efterladenskaber, bl.a. tøj og brugsgenstande, der stammer fra plejeforældrenes tid. 

Familien på Grangården bevarede mange ting, og det er anledningen til at vi kan vise denne fine lille udstilling om en gammel Støvring-familie. Nips, bøger og lign. vidner om at familien Christensen har rejst og boet flere steder i Danmark, også rejst i udlandet. 

Senere overtog Christian Gregersen den gamle skole, bl.a. med salg af gas. Han havde tillige det gamle forsamlingshus. Begge bygninger er nu væk og erstattet af boligbyggeri.

I udstillingen fortælles også om den gamle skoles historie og indretning, indtil den blev nedlagt i 1888.

I øvrigt udstiller museet også den gamle bilæggerovn fra byens første skole. Da skolen blev nedlagt, flyttede ovnen med til Bavnebakkeskolen, hvor den skulle erindre om den først skole.Senere har museet overtaget ovnen, der er fra 1700-tallet.

Museet håber at mange gæster vil kigge ind de lørdag formiddage, hvor der åbent. Der er kaffe på kanden i den grønne stue, hvor der også vises forskellige film - bl.a. Støvring-filmen.

e-max.it: your social media marketing partner