- og gav publikum en kæmpe oplevelse! 

Efter sidste års succes med projekt Album Eagles’s Hotel California) faldt valget i år på at hylde David Bowie med afsæt i det ikoniske album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars

Lad mig lige starte med kort at fortælle, at Album er et projekt, som handler om at give håndplukkede nordjyske musikere en fælles opgave, som de så efter nogle måneders hårdt arbejde kommer ud og præsenterer på fire nordjyske spillesteder, herunder Stubhuset. Undervejs i arbejdsprocessen sendes der bud ud til nordjyske kulturskoler med efterlysning efter et eller flere talenter, som kunne tænke sig at komme med på ”tour”. I år var det strygertalenter, der var efterlyst, og kapelmester Søren Kepler gjorde et kæmpe-scoop da to brødre, bosiddende i Skørping, meldte sig på banen, og han var ikke et sekund i tvivl om, at den 14-årige Rasmus og 17-årige Emil Balslev skulle inviteres med ind i projektet.

Teknikken, lys og lyd, er også en stor og vigtig del af en koncertoplevelse, og igen i år var denne opgave lagt i hænderne på de dygtige studerende på Eventtekniker-uddannelse, som foregår i Frederikshavn på EUC Nord, og de løste denne store opgave fantastisk flot. 

Selve koncerten var, som de fleste koncerter, i to sæt. Første sæt var albummet  Ziggy Stardust fra start til slut, uden afbrydelser, uden overspring og uden snak. Herefter var vi alle fuldstændig kommet ind i dejlig David Bowie boble, og da de 10 musikerne i andet sæt leverede det ene Bowie-hit efter det andet, var det slut med at sidde stille og lytte. Nu klappede det begejstrede publikum lidt højere, ligesom der også var højlydte pift og ”yeah’er”. 

Forsanger Henrik Fevre har brugt rigtig meget tid på at sætte sig ind i David Bowies tekster, og han sang imponerende flot. Men også korsanger Sigrid Rasmussens udgave af It ain’t easy skal fremhæves, ligesom saxofonisten Jakob Skov Søndergård tog publikum med storm, da han til sidst stod alene på scenen og sendte en sidste hilsen til David Bowie deroppe i den musikalske himmel. 

En fantastisk flot koncert og et ambitiøst projekt, som jeg synes lykkedes til fulde. Jeg indrømmer gerne, at det både gav anledning til gåsehud og vand i øjnene hos mig, da alle musikerne stod på scenen og gav den max gas – og publikum kvitterede med pift og positive tilråb. 

PS.: Skulle du få lyst til at opleve denne koncert, så spiller den en sidste gang på fredag, den 2. februar i KEC Aabybro. 

Album2
Album1
Album3
Album4
Album5
Album7
Albym6

Bandet: Kapelmester Søren Kepler, Henrik Fevre på lead vokal og guitar, Rikke Mølbæk Noor, lead guitar og vokal, Thomas Vammen Jensen, guitar, Signe Wang Carlsen, bas og kor, Johannes Aaen Jensen, keyboards og kor, Jakob Skov Søndergård, saxofon, Sigrid Rasmussen, violin, vokal og kor, og talenterne Rasmus og Emil Balslev, violin.

Teknikken: Lyd og lys: Eventtekniker-studerende fra EUC-Nord, Frederikshavn 

Bandet spillede: 

Første sæt: Five Years, Soul Love, Moonage Daydream, Starman, It Ain’t Easy, Lady Stardust, Star, Han On To Yourself, Ziggy Stardust, Suffragette City, rock’n’roll Suicide.

Andet sæt: Space Oddity, Changes, Life on Mars, Young Americans, Fame, Golden Years, Heroes, Unburdened By Genius (Henrik Fevre-komp.) Ashes To Ashes, China Girl, Let’s Dance, Absolute Beginners, Lazarus, Blackstar og Ekstra: Ziggy Stardust.

 

Af kulturchef i Stubhuset, Helle Jørgensen

Foto: Mads Bødker

e-max.it: your social media marketing partner