SULDRUP: Torsdag den 28. december blev der holdt juletræsfest for beboere, pårørende, visiterede til dagcentret samt beboere tilknyttet Himmerlandshave Ældrecenter. 

Til at få den rette julestemning frem medvirkede et lokalt tremandsorkester, der kalder sig ”Jordbærrene”, med fin underholdning og musik til fællessangen ved kaffebordene, og dansen om juletræet. 

Formanden for ældrerådet, Hanne Grethe Christensen, fortalte en hyggelig julehistorie fra bogen Jul på Borgen – den valgte historie var skrevet af ældreminister Thyra Frank, om hendes opvækst i en lille landsbyskole i Gammel Skørping ved Rold Skov og Rebild Bakker, hvor faderen var lærer og moderen var hjemmegående. Faderen var også kirkesanger i den gamle kirke med de smukke kalkmalerier, og Thyra Franks juleminder er knyttet til den bænk i kirken, hvor hun sad sammen men sin familie og faderen der sang så smukt. 

Thyra Frank beskriver også om traditioner:

”At de for hende er de minder, der gives videre til næste generation, - og gennem traditioner i mindet om hvad vi har mistet, -  og at traditioner altid vil forandre sig over tid. Traditioner har det som generationer: Gamle forsvinder, og nye kommer til. Intet er stationært, - og det er i grunden ganske godt!” 

Himmerlandshaves køkken havde sørget for kaffe og sirupslagkage og masser af juleslik og frugt. 

Stor tak til alle for deres medvirken, herunder beboere, pårørende, musikere, historiefortæller, personale ved Himmerlandshave og de frivillige hjælpere, sådan blev det en god og hyggelig juletræsfest.  

Godt nytår!

 

e-max.it: your social media marketing partner