VEGGERBY: Onsdag den 16. august var foreningen, sammen med Veggerby Menighedsråd, på heldagstur. Turen gik til Baunekirken i Tjørring ved Herning. Her fik man en spændende rundvisning, hvor man hørte om, hvordan kirken blev bygget i slutningen af 70’erne, og senere bygget om for 33 millioner. En meget særpræget, men spændende kirke.
Herefter kørte deltagerne til Søby Brunkulslejr, hvor man sammen med en rigtig dygtig guide blev kørt rundt for at besigtige de gamle udgravninger, og efterfølgende så det spændende museum, som var opbygget omkring hele perioden, hvor der var blevet gravet efter brunkul
Eftermiddagskaffen blev indtaget på Grønhøj Kro, hvor man fik den berømte kringle efter oldemors opskrift og lagkage. Alt krydret med historier af kromanden. Herefter så man Morten Korch-museet, som åbnede i 2013. Sideløbende hermed var også indrettet museum om ”kartoffeltyskerne”. En dag, hvor vejret var med seniorerne, og humøret var højt hele dagen.
Tirsdag den 12. september var det så tid for en kørselv-tur, som i år gik til Haven i Hune, hvor man indtog kaffen i galleriet. Haven i Hune er etableret af Anne Just, som også var en meget dygtig maler, og mange af hendes blomstermalerier kunne også købes i butikken.
Efter Anne Justs død er haven ført videre af en fond, og der er ansat fire på fuld tid. Det er en meget frodig og flot have. Herefter kørte de fleste videre til Skulpturparken, ligeledes i Hune. Her var både skulpturer i sand, træ, sten, beton, bronze, samt sansehaver og orangerie. I det hele taget en meget vellykket tur i det fine sensommervejr (kun en enkelt regnbyger drillede).

e-max.it: your social media marketing partner