STØVRING: Sommeren er gået på hæld, og vi kan på Mastruplund Ældrecenter tænke tilbage på mange stemningsfyldte oplevelser.

Mange taler om, at vejret ikke har været til at skrive hjem om, men på Mastruplund Ældrecenter har vejret ikke været en hindring for at skabe oplevelser, smil og latter med hinanden. Rebild Kommune har i foråret købt en bus som ældrecentrene i Rebild kommune deler mellem sig. Vi har længe set frem til, at bruge bussen til at få så mange ældre som muligt med ud til naturoplevelser, forlystelser, besøg i det grønne og ved fjord. Og den mulighed har vi fået nu.
Sommeren startede med en musikoplevelse af de store, hvor busturen med syv beboere gik til friluftkoncert i Gl. Skørping med Aldahl musik, Bo Young, Lene Holme, m.fl. Det var en alletiders eftermiddag med højt til loftet, glade mennesker og sange vi kunne synge med på. Det blev sågar til en lille dans eller to.
Centerrådet på Mastruplund havde først på sommeren arrangeret en tur til Aalborg Zoologiske Have for beboere og brugere af dagcenteret. Vi var ca. 70 personer afsted. Det var en stor oplevelse for mange ældre at komme ud og se den forandring der var sket i Aalborg Zoo, og snakken gik på, hvordan de huskede forholdene for dyrene for år tilbage, og hvordan hele haven har ændret sig, helt tilbage til da de selv var børn og kom med deres forældre. Vi havde medbragt sandwich, øl og vand, og vejrguderne var med os. Det var en god dag med både ældre og frivillige.
På en af vore mange busture har vi været en tur i Nibe. Turen gik over Molbjerg Bakker, Hule Mølle, Halkær og ned på Nibe havn. Det var en blæsende dag på havnen, dog havde vi arrangeret husly i en af de røde fiskerhuse. I fiskerhuset fik vi alle mand bænket, og det tør siges at vi kom hinanden ved. Her kunne vi nyde den medbragte kaffe og kage, omgivet af ruser og garn. Det var en anderledes og utrolig hyggelig eftermiddag.
Hen over sommeren har vi haft glæde af klippekorts ordningen på ældrecenteret. Klippekortsordningen er givet til alle plejecentre, til at forsøde de ældres hverdagsliv og skabe plads til at lave aktiviteter ud fra den individuelles ønsker. Det har gjort, at der har været ekstra hænder, og derfor også muligheden for, at kunne arrangere flere udflugter for vores ældre på plejecentret. Det har blandet andet betydet, at vi har været en tur til Hobro for at hilse på Dronning Margrethe, hvilket var en stor oplevelse blandt vores royalister på plejehjemmet. Vi har flere gange været ved Mastrupsøen med kaffe og kage, og det er sågar også blevet til nogle mandeture til spejderhuset på Mosbæks-allé.
En dag i juli havde vi pakket madkurven med drikkevare med sandwich. Vi kørte mod Vestre Bådlaug i Aalborg, hvor vi nød frokosten med fantastik udsigt til bådene som lå ved kaj. Dernæst gik turen op i Aalborgtårnet. For nogle var det første gang i Aalborgtårnet, hvor andre havde prøvet det for mange år siden. Sikke en udsigt vi kom op til. Vi købte os en ”bette is” og nød udsigten i det dejlige solskinsvejr.
Nu er efteråret over os, og naturen byder fortsat på smukke naturoplevelser, som vi ser frem til at skulle ud op opleve.

Af Tanja Christensen, Ældrecenterleder.

På besøg i Aalborg Zoo.

Beboere kom til vejrs i Aalborgtårnet.

e-max.it: your social media marketing partner