SKØRPING: Den nye sæson begynder med den svenske filmsucces En mand, der hedder Ove.

- Vil man være sikker på at se en film med indhold – en film, der kan sætte tanker i i gang – så skal man gå i Højskolebio.
Det fortæller Erling Junker Holst, som for et par år siden tog initiativet til oprettelsen af Højskolebio, et nyt tilbud i Kinorevuen i Skørping.
Den nye og tredje sæson starter onsdag den 4. oktober med den svenske filmsucces En mand, der hedder Ove. Filmen er baseret på Fredrik Backmans bestseller af samme navn.
Ove er en af de skæve eksistenser i samfundet.
- Vi har i den nye sæson valgt at sætte fokus på skæve eksistenser. Vi vil vise film om mennesker, der på forskellig vis bryder med omverdenen ved en eller anden afgørende forskel i selvopfattelse.
Alle mennesker ved, hvordan det er at føle sig uden for fællesskabet, men hvad sker der, når man tager permanent ophold på den forkerte side af samfundsnormerne? Er det et eksistentielt valg, den enkelte tager? Eller er inde- og -udenfor normhegnet en sprængt fjeder i samfundshjulet, spørger Laura Håkansson, der sammen med Therese Strand-Nielsen, Flemming Nielsen og Erling Junker Holst er tovholderne bag Højskolebio.
En mand, der hedder Ove er en både morsom og rørende film om en helt speciel mand. Folk opfatter ham som bitter, og han er sine naboers værste mareridt.
I filmen kommer vi ind under huden på Ove, og pludselig ser vi på ham med andre øjne.

Rødvin og debat
Efter filmen er der en pause, hvor man hygger sig med rødvin og ost, og derefter samles man til en samtale om filmen og dens tema.
Samtalen ledes af en ordstyrer, der sikrer, at alle kan få ordet.
- Her kæmper vi ikke om meninger. Alle har ret til deres egne tanker og kan her dele dem med andre. Her lader vi forskellige meninger stå ved siden af hinanden og går berigede hjem, fordi vi hører tanker, vi aldrig selv havde fået, siger Laura Håkansson.

 

FAKTA:

Højskolebio er Kinorevuens tilbud til folk, der vil se en film med indhold og bagefter deltage i en debat om film og tema.
I år skal man snakke om  Skæve eksistenser.
Første film bliver den svenske succes ”En mand, der hedder Ove”.

e-max.it: your social media marketing partner