Rebild Kommune er én af 54 kommuner, der bruger Danske Bank.

Bent Skovgaard Olsen

Enhedslisten Rebild

Nordre Skovvej 13, 9520 Skørping

Enhedslisten Rebild mener, at det er en rigtig god idé at Økonomiudvalget undersøger om Rebild Kommune skal ophæve samarbejdet med Danske Bank. Enhedslisten Rebild mener ikke, at kommunen bør fortsætte samarbejdet med Danske Bank.

Den undersøgelse der er blevet offentliggjort. taler for sig selv. Det er en ren tilståelsessag. Danske Bank erkender, at banken er blevet brugt til omfattende økonomisk kriminalitet. 1.500 milliarder kroner i mistænkelige overførsler. Det er en meget, meget alvorlig situation.

Derfor giver det også mening, at kommunen allerede nu undersøger og tager stilling til fortsat samarbejde med banken. Hvorfor vente i årevis indtil hele sagskomplekset er afdækket?

Danske Bank har på det groveste misbrugt den tillid, der er givet banken. Dømmes banken for økonomisk kriminalitet, kan banken ifølge gældende lovgivning miste licensen til at drive bankvirksomhed.

Enhedslisten Rebild mener, at det klart skal fremgå af kommunens etiske retningslinjer, at kommunen ikke samarbejder med banker, der hvidvasker penge eller begår anden kriminalitet.

Skal Rebild Kommune fortsat samarbejde med Danske Bank?

e-max.it: your social media marketing partner