Der er budgetforhandlinger lige om lidt, og et multihus i Aarestrup er nødt til at komme på bordet. I august måned 2018 ramte vi indsamling på 776.000 kroner, så unge som gamle og børn som voksne kan få et længe ventet multihus til Aarestrup. Et beløb, som byrådspolitikerne dårligt kan sidde overhørig!

Der findes mange interessenter, der har bidraget med større eller mindre beløb, for at vores by kan udvikle sig, og blive ved med at have noget at byde på. 776.000 er ret mange penge fra bidragsydere, der gerne vil vores landsby. Der er åbenbart nogen derude, der tror på, at de kan få noget for de penge, og at der er potentiale til mere her i byen.

Gregers Krabbe Friskole, med integreret vuggestue og børnehave, har i efteråret 2018 en tilslutning på over 160 børn. Dertil kommer forældre, bedsteforældre og ansatte. Institutionen har sågar en god økonomi, og hvem skulle have troet det? Tilslutningen kan umuligt være fordi der ikke er andre steder børnene kan gå i skole og daginstitution - men nok nærmere fordi Aarestrup er et tilvalg. Dog ikke for vores politikere, der i sin tid valgte at lukke den lille skole i kanten af Rold Skov…. Et aktiv, en skat, der ligger lige dér, i den smukke natur.   

Rebild Kommune gemmer nemlig på en skjult skat. Vi er flere der har opdaget den, og vi vil gerne dele!

Vi har skabt en by i udvikling, en dynamisk by, med masser af overraskelser. Vi vil skabe endnu mere for vores landsbyliv i fremdrift. For ”der er så dejligt på landet”, som kommunen selv citerer H.C. Andersen for, på rebild.dk… 

Ja. Det er der. Der er så dejligt på landet! Men for år tilbage blev vores skole lukket, og frivillige kræfter i lokalbefolkningen har lagt mange kræfter i, for at få stablet denne institution på benene. En institution, der i dag er en kæmpe succes med god økonomi og høj tilfredshed, der til hver en tid tåler sammenligning med kommunale tilbud i resten af kommunen. 

Og alligevel er forvaltningen bekymret for, om der er opbakning nok til at kunne drive en multihal. Den skal de vidst længere ud på landet med, end kun til Aarestrup! 

Hvad mere skal der til, for at byrådspolitikerne i Rebild Kommune forstår, at foreningsliv og frivillige kræfter, aktive ældre og velvillige forældre er drivkraften her på landet. En ressource, som ikke slipper op. Og at det eneste, der bremser udviklingen uden for Støvring byskilt er dem selv?

For at vores lille landsbysamfund kan udvikle sig, og være en by med fortsat tiltrækningskraft og endnu mere selvstændighed, har vi brug for at kunne tilbyde endnu mere. Vi har brug for multihuset! 

Vi har behov for et samlingssted, hvor vi kan være aktive sammen. Et samlingssted, der bringer udeliv og idrætsliv i spil sammen, og dermed styrker vores fællesskab. Børn og unge har brug for traditionelle idrætsfaciliteter, mens de voksne har brug for fleksible steder at mødes. Vi ønsker os derfor brændende et Multihus med idrætshal og multifunktionelt møderum til alle aldre i byen og alle, der vil være med i vores fællesskab. 

Derfor har vi brug for en håndsrækning, vi har brug for at kommunen kommer os i møde i de kommende budgetforhandlinger og bliver en samarbejdspartner for, at det bliver ved med at være så dejligt på landet. 

På vegne af Aarestrup og omegns ildsjæle: Annika Maria Hansen

 

 

e-max.it: your social media marketing partner