Kommentar til Jeanette Sagans indlæg om vindmøller.

Rebild Kommunes Natur-Teknik-udvalget har tilkendegivet, at det skal være slut med flere vindmøller i kommunen. Denne beslutning har jo sine konsekvenser, kan tolkes på mange måder og sætte forskellige tankerækker i gang. Lad fx tankerne gå tilbage til 1970’erne, hvor et kendt slagord lød:

Hvad skal væk?
Barsebäck!
Hvad skal ind?
Sol og vind!

Slagordets første halvdel er blevet til virkelighed, da Barsebäcks sidste reaktor blev lukket i 2005, og Folketinget i 1985 endegyldigt vedtog, at atomkraft ikke skulle indgå i dansk energiplanlægning. Anden halvdel ligger det lidt tungere med, når man ifølge et enigt Teknik-Miljøudvalg i Rebild Kommune ikke vil tillade flere vindmøller, for hvad vil man så?
Det fremhæves af udvalgets formand, at trods nej’et til vindkraft er Teknik-Miljø-udvalget naturligvis meget positivt indstillet for grøn energi. Det skal bare ikke skal være vindmøller, og de skal i hvert fald ikke placeres i Rebild Kommune. Hvad så? Er det energiplanlægningen fra før 1985, Natur-Teknik-udvalget vil foreslå en tilbagevenden til?
Her kommer jeg til at tænke på Niels Hausgaards sang Hilsen fra os om atomkraft, hvis omkvæd (i oversættelse til rigsdansk) lyder:
Men værket skal ligge på Sjælland, har vi tænkt, eller Fyn, henne i den østre ende.
For at have det her ved os, nej, det vil vi godt nok ikke.
For det vil også bare komme til at ligge i vejen.

 

Af Niels Nørgaard Nielsen, Harrildvej 23, Øster Hornum

e-max.it: your social media marketing partner