Som en del af budgetaftalen for 2018 i Rebild Kommune blev der afsat penge til forbedring af den kollektive trafik, og specifikt blev der målrettet penge mod den østlige del af kommunen.

Venstres byrådsgruppe kommer nu med et oplæg til en nytænkning af rutenettet i det område heriblandt en helt ny ”ringbus”, som skal skabe langt bedre forbindelse mellem byerne og ikke mindst til hovednettet i Terndrup.

Byrådsmedlem Bente Søgaard (V), der selv er bosat i Bælum, har udarbejdet forslaget og fortæller her om tankerne.

- Ideen med ringbussen er at skabe mobilitet i Bælum/Solbjerg-området samt at knytte Rebild Øst-klyngen tættere sammen. Med indførelse af ringbussen, vil der bl.a. skabes væsentlig bedre morgenafgang samt mulighed for offentlig transport efter fyraften og i weekenderne til og fra Bælum/Solbjerg området. Vi er så heldige, at have Terndrup busterminal i rimelig nærhed, hvorfra der er fornuftige busforbindelser på alle tidspunkter af ugen. Korup og Blenstrup betjenes af rute 54, som går gennem Terndrup, og med Ringbussen kobler vi Bælum og Solbjerg hertil. Det vil skabe mobilitet internt i klyngen samtidig med, at vores unge og alle andre uden bil ikke føler sig isolerede herude i den østligste del af kommunen, fortæller Bente Søgaard.

Venstre har valgt at sætte forslaget på det kommende byrådsmøde for forhåbentlig at få byrådets opbakning til, at forvaltningen arbejder videre med forslaget. 

- I de seneste fire år har der været snakket meget om den kollektive trafik, men der er ikke rigtig sket noget. Nu er der sat lidt penge af, og fra Venstres side kommer vi nu med et helt konkret og nytænkende oplæg, som vi synes, der er rigtig gode perspektiver i at arbejde videre med, fortæller gruppeformand for Venstre Jeppe Ugilt.

Sagen kommer på byrådsmødet torsdag den 25. januar i Støvring.

Bente Søgaard (V), byrådsmedlem
Jeppe Ugilt (V), byrådsmedlem
og gruppeformand

 

e-max.it: your social media marketing partner